Rólunk

A The Memphis együttes 1955 után pontosan 60 évvel alakult a kies Vapsuvár településen, Elvis Presley szülővárosától Memphis-től csupán 8500 km-re, mondhatnám, egy macskaugrásnyira. A zenekar minden tagja vapsuvári. Az előzmények miatt is inkább a The Memphis elnevezés mellett tettük le a voksunkat, elég hülye név lett volna egy ízig-vérig eredeti ’50-es évekbeli rock’n’roll-t játszó zenekarnak a Vapsuvári zenekarnév, hát nem? Hát de.

 

 

Ha már a nagy elődöktől, leginkább Elvis-től eredeztetjük a nevünket, megfelelő tisztelettel és alázattal szükséges a korszak meghatározó dalaihoz nyúlni (Chuck Berry-től, Jerry Lee Lewis-on át Little Richardig és még sokan mások), merthogy születésüktől fogva nem mentek ki a divatból, nincs köztük egynyári sláger és elfelejthető előadó. Azt vettük észre, hogy a rock’n’roll eredetiben szól jól, így képes a hallgatóit, táncolóit és persze az éneklőit, zenélőit is spontán időutazásban részesíteni. Gyakorta tapasztaljuk mikor közösen megéljük a rock’n’roll életérzést koncertjeinken, rendezvényeinken, utcabáljainkon, megvalósul a Vissza a jövőbe (Back to the Future) feeling, visszafelé pörög a naptár és megáll valahol 1955-ben és újra találkozhatunk fiatal(abb)kori énünkkel. Kit az ’50-es ’60-as, ’70-es évekbe (Pomádé/Grease), kit pedig a ’80-as évek Hungária időszakába sikerül visszarepítenünk ilyenkor. Amit játszunk nem csupán retro zene, hanem látványában, hangzásában és hangulatában is eredeti, hamisítatlan és hamisíthatatlan rock’n’roll életérzés. Ezért tudunk ugrálni az időben, gondolom.

 

 

Az első 18 hónapunk egyik meghatározó személyisége, Micha Hund multiinstrumentalista (mindenhangszerenjátszó) zenetanár barátunk nagy bánatunkra kétéves Miskolc-Vapsuvári kiküldetést követően visszaköltözött Németországba. Az ő hiányát csak 4 új taggal tudtuk pótolni az Úr 1955+62. évében.

“Thanks Micha, you talented rock’n’roller, for all of your efforts. We wish you all the best in your German rock’n’roll life.”

 

Egyébként rendszeres fellépői vagyunk a Miskolci Kocsonyafarsang rendezvénynek – egyre jobb időpontokban, legutóbb Roy és Ádám előtt játszottunk. Hatalmas volt. Rendszeres Rock’n’roll Party a The Memphis együttessel rendezvényünk a miskolci Ifiházban havonta kerül megrendezésre, itt 1,5 órát élőben zenélünk, 2,5 órában pedig retro video Disco-t prezentálunk a ’70-es, ’80-as, ’90-es évek slágereiből. Amúgy ezt a bulit időutazással oldjuk meg, egyszer eljátszottuk és havonta teleportáljuk magunkat a buli helyszínére. De tényleg. Nem hiszed? Gyere el, meglátod, megéled.

A zenekar tagjai amúgy teljesen normális fazonok, a furcsa hobbikat leszámítva, mint fél évszázados zenék játszása különféle autentikus hangszereken és énekhangokon, motorozás (chopper és cruiser mánia), régi, retro autók és motorok gyűjtögetése, használata és persze az időutazás.

 

Missziónk: Szívesen vállaljuk, hogy másfél-két órára minden települést és lakóit, minden rendezvényt ahol megjelenünk, vapsuvárivá változtatunk és időutazásban részesítünk.

 

Az egész országban elérhetőek vagyunk, sőt külföldön is előfordulunk, van élő meghívásunk az USÁ-ba is, hogy ugyan vigyük már vissza a rock’n’rollt a szülőhazájába is.

Egyszóval itt ülünk a tárcsás telefonunk mellett és azt lessük, hogy mikor szólal már meg, mikorra röffentsük be a Barkast és benne a fluxuskondenzátort, hogy hová induljunk, hová vigyük el egy romantikus múlt legszebb dalait, eredetiben, elengánsan. Önökhöz? Szívesen!