Rólunk

A The Memphis együttes 1955 után pontosan 60 évvel alakult a kies Vapsuvár településen, Elvis Presley szülővárosától Memphis-től csupán 8500 km-re, mondhatnám, egy macskaugrásnyira. A zenekar minden tagja vapsuvári. Az előzmények miatt is inkább a The Memphis elnevezés mellett tettük le a voksunkat, elég hülye név lett volna egy ízig-vérig eredeti ’50-es évekbeli rock’n’roll-t játszó zenekarnak a Vapsuvári zenekarnév, hát nem? Hát de.

 

 

Ha már a nagy elődöktől, leginkább Elvis-től eredeztetjük a nevünket, megfelelő tisztelettel és alázattal szükséges a korszak meghatározó dalaihoz nyúlni (Chuck Berry-től, Jerry Lee Lewis-on át Little Richardig és még sokan mások), merthogy születésüktől fogva nem mentek ki a divatból, nincs köztük egynyári sláger és elfelejthető előadó. Azt vettük észre, hogy a rock’n’roll eredetiben szól jól, így képes a hallgatóit, táncolóit és persze az éneklőit, zenélőit is spontán időutazásban részesíteni. Gyakorta tapasztaljuk mikor közösen megéljük a rock’n’roll életérzést koncertjeinken, rendezvényeinken, utcabáljainkon, megvalósul a Vissza a jövőbe (Back to the Future) feeling, visszafelé pörög a naptár és megáll valahol 1955-ben és újra találkozhatunk fiatal(abb)kori énünkkel. Kit az ’50-es ’60-as, ’70-es évekbe (Pomádé/Grease), kit pedig a ’80-as évek Hungária időszakába sikerül visszarepítenünk ilyenkor. Amit játszunk nem csupán retro zene, hanem látványában, hangzásában és hangulatában is eredeti, hamisítatlan és hamisíthatatlan rock’n’roll életérzés. Ezért tudunk ugrálni az időben, gondolom.

 

Egyébként rendszeres fellépői vagyunk a Miskolci Kocsonyafarsang rendezvénynek.
A Rock’n’roll Party a The Memphis együttessel rendezvényünk a miskolci Ifiházban 2017-2018 –ban rendszeresen megrendezésre került, itt 1,5-2 órát élőben zenéltünk. Amúgy ezt a bulit időutazással oldottuk meg, egyszer eljátszottuk majd teleportáltuk magunkat a buli helyszínére. De tényleg. Nem hiszed? Gyere el legközelebb, meglátod, megéled.

Missziónk: Szívesen vállaljuk, hogy egy vagy másfél órára minden települést és lakóit, minden rendezvényt ahol megjelenünk, vapsuvárivá változtatunk és időutazásban részesítünk.

Az egész országban elérhetőek vagyunk, sőt külföldön is.
Egyszóval itt ülünk a tárcsás telefonunk mellett és azt lessük, hogy mikor szólal már meg, mikorra röffentsük be a Barkast és benne a fluxuskondenzátort, hogy hová induljunk, hová vigyük el egy romantikus múlt legszebb dalait, eredetiben, elegánsan. Önökhöz? Szívesen!

 

Tagok:

Alföldi NorbertÉnek
Szilvási MónikaVokál, ének
Czinke CsabaGitár, vokál
Bodnár ZoltánBillentyű, vokál
Veres PéterBasszusgitár
Beregi TamásDob